Ayasofya'nın hâlâ açılmamasını anlamakta güçlük çekmekteyiz

Ayasofya'nın hâlâ açılmamasını anlamakta güçlük çekmekteyiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici: Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Ayasofya'nın hala ibadete açılmamasını millet olarak anlamakta güçlük çekmekteyiz" dedi.

İstanbul'un Fethi'nin 564'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Destici, "İstanbul'un Fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğini, 'sağlam bir inanç ve imanın' gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda İstanbul'un fethi, Türk milletinin dünya tarihindeki silinmez mührü olarak yer almıştır. Tarihte çok uzun süre alınması imkânsız gibi görünen İstanbul büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dehası ve akıl dolu hamlesiyle milletimizin ve İslam'ın egemenliğine girmiştir" dedi. 

Tarih boyunca birçok zafere imza atan Türk milletinin en kutlu ve en büyük adımlarından birisinin de İstanbul'un fethi olduğunu vurgulayan Destici, şöyle devam etti:

"Ayasofya, 482 yıl cami olarak hizmet gördü. Ama 1935'te müzeye çevrildi, o günden bugüne cami olmayı bekliyor. Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Cami olmasına rağmen kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen nedenle ibadete kapatılmıştır. Büyük Birlik Partisi olarak Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili müracaatlarımız olmuştur. Ayasofya'nın hala ibadete açılmamasını millet olarak anlamakta güçlük çekmekteyiz. Herkes bilsin, Ayasofyasız İstanbul, İstanbulsuz Türkiye olmaz. Fethin mimarlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum ruhları şâd mekânları cennet olsun. Rabbim; İlay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem diyerek asırlarca üç kıtada at koşturup Allah'ın ismini ve dinini yeryüzüne yayan bu büyük Müslüman Türk Milleti'ne ve onun Alperenleri'ne nice zaferler nasip etsin."  dha

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum