Ayasofya'nın açılmasına en büyük desteği veren yaş aralığı

Ayasofya'nın açılmasına en büyük desteği veren yaş aralığı

86 yılın ardından yeniden ibadete açılan Aysofya için halk desteği araştırıldı

Genar Araştırma Şirketi, Ayasofya’nın açılmasıyla ilgili bir anket çalışması yaparak halkın nabzını yokladı. 2 bin 206 kişiyle yapılan anket sonucunda yüzde 69,5’lik “Evet” sonucu çıktı. Katılımcıların yüzde 30,5’i ise “Hayır” oyu kullandı.

ERKEKLER, KADINLARDAN DAHA ÇOK DESTEKLEDİ

Yapılan anket çalışması sonucunda erkeklerin yüzde 73’ü Ayasofya’nın açılmasına destek verirken, kadınlarda ise “Evet” oranı yüzde 66 olarak gerçekleşti.

YAŞ ARALIKLARINDA DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR

Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin kararla ilgili anketinde 6 farklı yaş grubuna yer veren Genar’ın araştırmasında yaş aralıkları incelendiğinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Ayasofya kararıyla ilgili en az olumlu yanıt veren grup, 18-24 yaş aralığındaki gençler oldu. Bu grupta “Evet” diyenlerin oranı yüzde 61,4 olurken “Hayır” diyenler ise yüzde 38,6 olarak gerçekleşti.

Ayasofya’nın açılmasına en büyük destek ise 25-34 yaş aralığından geldi. Bu grupta “Evet” diyenlerin oranı yüzde 76,7 olurken “Hayır” diyenler ise yüzde 23,3 oldu.

35-44 yaş aralığındaki vatandaşlar, karara en çok destek veren ikinci grup olurken; “Evet” diyenler yüzde 74,5, “Hayır” diyenler ise yüzde 25,5 olarak gerçekleşti.

45-54 yaş arasındaki grupta “Evet” diyenlerin oranı yüzde 67,2 oldu. Bu grupta “Hayır” diyenler ise yüzde 32,8 olarak gerçekleşti.

55-64 yaş grubundaki vatandaşların Ayasofya kararına desteği yüzde 69,4 olurken “Hayır” diyenler ise yüzde 30,6 oldu.

65 yaş üstü vatandaşlar söz konusu karara yüzde 62,5 oranında destek verirken “Hayır” oyu kullananlar yüzde 37,5 olarak gerçekleşti.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.