Ayasofya'nın açılacağı tarih öne çekildi

Ayasofya'nın açılacağı tarih öne çekildi

Ayasofya'nın yakın bir zamanda açılacağına dair bir iddia da Yeniçağ gazetesinin yazarı Ahmet Takan'dan geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Sıkı bir AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalifi olan Takan, "Saraydaki sağlam kaynaklara göre, Ayasofya yine gündemde. Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili çalışmalar "Haçlı ittifakına cevap olsun" diye yeniden öne çekilmiş" dedi.

Referandum öncesi Ayasofya'da Cuma Namazı hamlesinin Erdoğan tarafından ertelendiğini hatırlatan Takan, "Hani, AB cephesinden gelen aleyhte kararlar ve sert açıklamalar üzerine "sert tepkiler vereceğiz" diyorlardı ya!.. Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili çalışmalar "Haçlı ittifakına cevap olsun" diye yeniden öne çekilmiş. Zamanlama konusunda ince hesaplar yapılıyor. Bu arada, havuzun bir köşesinden Ayasofya'nın müze olmasına ilişkin kararda Atatürk'ün imzasının sahte olduğuna ilişkin tartışmalar başladığını görürseniz şaşırmayın" şeklinde yazdı.

Takan, 2013 yılında Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun MHP Grup Başkanvekili sıfatıyla, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi için kanun teklifi verdiğini, Ayasofya'nın müze olmasına ilişkin kararda Atatürk'ün imzasının sahte olduğunu, taklit edildiğini ileri sürdüğünü hatırlattı.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum