Ayasofya'da sabah namazı programı

Ayasofya'da sabah namazı programı

İstanbul'un fethinin yıldönümü sebebiyle yarın Ayasofya Camii önündeki meydanda onbinlerin katılımıyla Kabe imamı Abdullah Basfar'ın imemetinde sabah namazı kılınacak

Anadolu Gençlik Derneği'nin her yıl düzenlediği İstanbul'un Fethi kutlamaları bu yıl Ayasofya Camii önünde kılınacak olan sabah namazı ile başlayacak. Kabe imamı Abdullah Basfar'ın kıldıracağı sabah namazında onbinlerce kişinin saf tutması bekleniyor.

İstanbul'un fethinin nişanesi ve Fatih Sultan Mehmed Han'ın vakfiyesi olan Ayasoyfa Camii'nde kılınacak sabah namazıyla başlayacak olan fetih kutlamaları Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu'nda devam edecek. 31 Mayıs'ta Ayasofya'da kılınacak olan sabah namazını Kabe imamlarından Abdullah Basfar kıldıracak. Aynı gün 17.00'da başlayacak olan fetih programına katılmak üzere Kocaeli'ye hareket edilecek.

Kocaeli'deki kutlamalarda Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirecek ve İstanbul'un fethi canlandırılacak. ESAM tarafından 23'ncüsü düzenlenmekte olan Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katılan 100'den fazla konuşmacı da fetih programına katılacak. Program çerçevesinde dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda konuşmacının yer alacağı bildirildi.

31 Mayıs'ta Ayasofya'da kılınacak sabah namazını Kabe imamlarından Abdullah Basfar kıldıracak. Namazın ardından Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için somayahatim.com internet sitesi üzerinden başlatılan hatim kampanyası çerçevesinde okunan hatimlerin duası yapılacak.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.