Ayasofya'da iftar... Açılana kadar etkinlik sürecek

Ayasofya'da iftar... Açılana kadar etkinlik sürecek

İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkati çekmek ve Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması amacıyla "2. Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi.

İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkati çekmek ve Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması amacıyla "2. Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi. İftara katılan yaklaşık bin kişi oruçlarını simit, ayran, hurma ve su ile açtı.

Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri, başta Suriye olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı'nda ümmet iftarı düzenledi. Program, Hafız Derda Şanalmış'ın Kur'an Tilaveti ile başladı. İftara Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, gazeteci-yazar Yusuf Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duanın ardından, iftara katılanlar simit, ayran, hurma ve su ile oruçlarını açtı.

AMACIMIZ MAZLUMLARIN SIKINTILARINI PAYLAŞMAK

İftardan sonra konuşan gazeteci-yazar Adem Özköse, "Bu etkinliğin amacı böyle çok iftar yapmak, doymak için değil, toplu, lüks iftiralara ihtiyacımız olmadığını, insanların simitle, hurmayla, ayranla da iftar yapabileceklerini göstermek istedik. Aynı zamanda Afrika'da Müslümanlar, mazlumlar çok sıkıntı yaşıyorlar, onların sıkıntılarını paylaşmak istedik. Diğer bir şey de Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilerek ibadete açılmasına dikkat çekmek istedik. Ondan dolayı böyle bir iftar düzenledik. İnşallah, Ayasofya açılana kadar bu etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi. Düzenlenen iftar programında sık sık "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganları ve tekbir sesleri yankılandı.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum