Ayasofya'da çan çaldırmadan olimpiyatı vermezler

Ayasofya'da çan çaldırmadan olimpiyatı vermezler

Hasan Celal Güzel, "sözün özü bu" dedi...

Risale Haber-Haber Merkezi

Hasan Celal Güzel, batının "Ayasofya Camii'nde çan çaldırmadan İstanbul'da olimpiyat yaptırmak istemiklerini" söyledi.

Sabah'taki yazısında Olimpiyatların İstanbul'a verilmeyeceğini bildiğini, Milli Eğitim Bakanı iken benzer bir durumla karşılaştığını ifade eden Güzel, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner'in sözlerine dikkat çekti.

Kilner'in "Haçlı zehirini akıttığını" ifade eden Güzel, "bu adamlar" dediği kesimin "Ayasofya Camii'nde çan çaldırmadan İstanbul'da olimpiyat yaptırmak istemiklerini" söyledi.

Güzel, yazısını şöyle sürdürdü:

"Adam sanki ilk Haçlı Seferi çağrısında bulunan Bizans İmparatoru I. Komnenus gibi... Yani demeye getiriyor ki, İstanbul'un Müslüman-Türk kimliğini kaldırmadıkça size olimpiyat vermeyiz... Aslında Tokyo'nun, Japonya'nın her türlü merkezi olduğunu unutarak İstanbul'a yüklendiğimizi söylüyor. Bu arada 'Taksim Gezisi Olayları'na da parmak atmayı ihmal etmiyor.

Halbuki Türkiye, en mukaddes mabedi olarak kabul ettiği ve 500 yıl cami olarak kullanılan Ayasofya'yı dahi Bizans eseri olarak âbâd etmiş (bu yüzden de çok yanlış yapmış) bir ülkedir. Bu adamlar, Allah saklasın Ayasofya Camii'nde çan çaldırmadan İstanbul'da olimpiyat yaptırmak istemiyorlar. İşte, sözün özü budur.