Ayasofya’da bilmediğimiz inanılmaz şeyler var

Ayasofya’da bilmediğimiz inanılmaz şeyler var

Erhan Altunay: Ayasofya’da kutsal emanet ve hazinelerin olduğuna inanıyorlar.

Araştırmacı yazar Erhan Altunay, "Ayasofya kılıç hakkıyla cami oldu, ibadet edilmediğinde ceset gibi duruyor. Bir şekilde canlandırılması gerekiyor" dedi.

Aksam Gazetesi'nden Ezgi Aşık’ın sorularını cevaplayan Altunay'ın sözleri şöyle:

Ayasofya neden gizemli tarihin bir parçası?
 
Ayasofya’da kutsal emanet ve hazinelerin olduğuna inanıyorlar. Bugüne kadar Göksel Gülensoy’un çektiği belgesel dışında Ayasofya’nın altı araştırılmadı ve ciddi bir akademik araştırma yapılmadı. Üç beş araştırma var. Bunlardan en önemlisi Ayasofya’daki fiziksel buluntularla ilgilidir. Ayasofya’da bilmediğimiz daha inanılmaz şeyler var. Giriş ve çıkışlar, bilmediğimiz odalar… daha üst katında yeni bir oda bulundu. Alt katında kim bilir daha neler saklı…

“İBADET EDİLMEDİĞİ İÇİN AYASOFYA CESET GİBİ DURUYOR”

Haçlılar 57 sene boyunca Ayasofya’da bir takım izler bırakmışlar, bunları dönemin kronolojisine bakarak anlıyoruz. Biz Pelin (Çift) ile kitabı yayımladığımızda oradaki resimlerin dünyada ilk defa konu aldığını fark ettik. Birkaç arkadaş bir yığın buluntu bulduk, inanılmayacak şeyler. Mesela bir Viking gemisi başında bir ejderha var. Daha sonra öğreniyoruz ki Norveç Kralı, Bizans imparatoruna bir kilise yapıyor, gemi çürüyor, ejderha kalıyor. Bunun hikâyesini Ayasofya’da buluyoruz. Ayasofya her şeyden önce bin küsur sene kilise oldu. Ondan sonra kılıç hakkıyla cami oldu, ibadet edilmediğinde ceset gibi duruyor. Bir şekilde canlandırılması gerekiyor.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum