Ayasofya ne zaman özelleştirilecek?

Ayasofya ne zaman özelleştirilecek?

Ayasofya Camii’nin özelleşmesinden hala kimse bahsetmiyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazarımız Oğuz Düzgün, Ayasofya'nın da özelleştirilmesini istedi. Ayasofya'nın gündemde yer aldığına dikkat çeken Düzgün, "Tiyatroların özelleştirilmesinin ciddi ciddi konuşulduğu günlerdeyiz. Ama Ayasofya Camii’nin özelleşmesinden hala kimse bahsetmiyor" diye sordu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü takviminde Ayasofya’nın Cami olarak adlandırılmış olmasının güzel bir gelişme olduğuna dikkat çeken Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığının da Ayasofya’yı müze olarak değil, “cami” olarak tanımlamasını istedi.

Düzgün, "Üstelik Ayasofya Camii’nin bütün binaları da bir vakfiyedir aynı zamanda. Vakıflar da millete ait ve millete hizmet veren kurumlar olmak zorundadır. Aslında bu mabette yıllardır duran iskeleler kaldırıldığında biz bu gelişmeyi Ayasofya’nın ibadete açılacağı müjdesi olarak algılamıştık. Ayasofya’nın özelleşmesi derken, Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından başka da bir şey kast etmiyoruz aslında. Milletin hizmetine sunulması gereken camilerin başında ise Ayasofya gelmektedir. Bu durumda elbette Hıristiyanların da bu camide ibadet edebilmelerinin makul bir yolu bulunacaktır" dedi.

Milletin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan kesin bir açıklama beklediğine işaret eden Düzgün, "Başbakanımızın tarihe geçecek Ayasofya Camii konuşmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz.
Müjdeyi bekleyenler sadece bizler değiliz. Ayasofya Camii’nin bir fetih mührü olarak benimseyen Fâtih Sultan Mehmed Han da, Akşemseddin Hazretleri de bekliyor bu müjdeyi" şeklinde yazdı.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ