Ayasofya için imza kampanyaları sürüyor

Ayasofya için imza kampanyaları sürüyor

Türkiye'nin dört bir yanından destek var

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği, düzenledikleri "Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın" imza kampanyası için belediyeden izin alamadıklarını belirterek, imza stantlarını tarlada açtı.

Avanos Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Avanos Anadolu Gençlik temsilcisi Abdurrahim Doğru, Ayasofya'nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskılarıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşündüklerini belirterek Ayasofya'nın 24 Kasım 1934'te yapılan bir işlemin 5 Haziran 1935 tarihli kanuna dayandırılarak bu hale getirildiğini bu yanlışlığın derhal düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Buradaki basın açıklamasının ardından grup imza kampanyası için Avanos çevre yolunda bir tarlada açtıkları imza standına geçtiler.

BALIKESİR

Balıkesir Alperen Ocakları yaptığı açıklama ile Ayasofya'nın ibadete açılıp, cami olması konusunda gerekli adımların atılmasını istedi. Balıkesir Alperen Ocakları TÜİK Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Alperen Ocaklarına mensup üniversite öğrencisi Hüseyin Öztürk, Ayasofya'nın ibadete açılması için yapılan imza kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Öztürk, "Ayasofya Cami'ni, Ayasofya zindanı halinde başımıza geçirenlere, 6 asırlık bir kapak olsun diye elzem bir mesaj vermek için derhal Ayasofya'nın halıları serilmeli ve aşkın fetih namazını kılmaları için Ayasofya Cami müminlere iade edilmelidir. Anadolu insanının önemli bir kesiminden oy almış hükümet İstanbul'a mührünü vurmuş Koca Fatih'in türbesi önünde Ayasofya'nın cami yapıldığını en kısa zaman içinde ilan etmelidir" dedi.

Besni Alperen Ocakları da Ayasofya'nın ibadete açılması için 27 Mayıs tarihine kadar Bakırcılar Çarşısı'nda imza kampanyası devam edeceği belirtildi.

Haberler