Ayasofya için ezan vakti gelip geçiyor

Ayasofya için ezan vakti gelip geçiyor

Karaca, Ayasofya için ezan vaktinin gelip geçtiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Haber Türk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Ayasofya için ezan vaktinin gelip geçtiğini söyledi.

1934'te bir Bakanlar Kurulu kararıyla Ayasofya Camiinin müze yapıldığını ifade eden Karaca, "Gerekçeye de alay eder gibi, "Şark âlemi çok sevinecek" diye yazmışlar" dedi.

"Ayasofya için ezan vakti gelmiş de geçiyor" demenin zamanı geldiğini vurgulayan Karaca, "Türkiye içinde olduğumuz zaman diliminde 'Batı' karşısında hiç olmadığı kadar söz sahibiyse, ama birileri buna inanmamakta ısrar ediyorsa, o birilerinin iddialarını boşa çıkarmanın yolu bellidir: Batı'ya göz kırpmak, jest yapmak için ibadete kapatılıp müzeye çevrilen Ayasofya'ya orijinal statüsünü geri vermek" şeklinde yazdı.

Karaca, Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin Türkiye'nin, özellikle bölgedeki faaliyetlerinde ve politikalarında bağımsız hareket edip etmediği konusunda şüpheleri olanların endişelerinin izale edileceğini 'yenilmişlik' hissi ve yarasının tedavi edileceğine dikkat çekti.

Karaca, yazısını şu cümlelerle bitirdi: "Maalesef Ayasofya nazik bir mesele, o konuda yetki bizde değil" denilirse o zaman da şunu anlamış oluruz: Burnumuzun dibinde bile boyumuzu aşan işler var ve çalınan davullar gerçek bile olsa, düğün başkalarının..."