Ayasofya için de referandum yapılsın

Ayasofya için de referandum yapılsın

Eylemleri sona erdirmek adına dile getirilen referandum önerisinin Ayasofya için de geçerli olması isteniyor

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik, Gezi Parkı ile ilgili referandum yapılabileceğini söyledi. Çelik'in açıklaması milyonlarca vatandaşın ibadete açılmasını istediği Ayasofya'yı da gündeme getirdi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin HaberTürk tv'ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Taksim Meydanı'ndaki projelerininin yeni olmadığını belirterek, "Zaman zaman refarundum yapılabilir. Bu hadisede de diyelim ki Gezi Parkı'nda bir şey yapılsın mı? Yapılmasın mı? Eğer çok istiyorlarsa Beyoğlu ilçesi kapsamında bir refarundum yapabiliriz. Bütün İstanbul'u içine alacak şekilde bir refarundum yapabiliriz. Başbakan Yardımcısı ile görüşen heyet refarunduma gerek yok dedi. Yapmayın dedi. Sayın Kılıçdaroğlu da refarundum olmasın dedi. Hani halkın ne dediği önemliydi. İstanbul halkı ne diyorsa biz onu yapalım kardeşim" şeklinde konuştu.

AYASOFYA'YI MİLYONLAR BEKLİYOR

Gezi Parkı'na ilişkim referandum önerisi Ayasofya'yı da akla getirdi. 1934 yılında oldu bittiye getirilerek ibadete kapatılan ve ardından müzeye dönüştürülen Ayasofya hâlâ ibadete açılmayı bekliyor. Bugüne kadar bir çok teşebüste bulunulurken en son Anadolu Gençlik Derneği'nin başlattığı "Ayasofya açılsın" kampanyası ile 15 milyona yakın imza toplandı.

Türkiye, Gezi Parkı bahane edilerek günlerdir şiddet eylemlerine sahne oluyor. Eylemleri sona erdirmek adına dile getirilen referandum önerisinin Ayasofya için de geçerli olması isteniyor.