Ayasofya için bir dilekçe de sen yaz

Ayasofya için bir dilekçe de sen yaz

Ayasofya'nın ibadete açılması için dilekçe kampanyası başlatıldı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Ayasofya'nın ibadete açılması için dilekçe kampanyası başlatıldı. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından başlatılan kampanyada Başbakanlık Makamına dilekçe verilmesi öngörülüyor.

Kampanya ile ilgili yapılan açıklamada, "24 Kasım 1937 yılında ibadete kapatılıp, müzeye dönüştürülen Ayasofya Camisi tartışması yaklaşık yetmiş altı yıldır tazeliğini koruyor. Kapatıldığı tarihten bugüne kadar, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından çok defa dile getirilen tartışma son olarak 2013 yılını 'Ayasofya Yılı' ilan eden MTTB'nin Sultanahmet'te yaptığı Ayasoya Yürüyüşü üzerine, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Önce Sultanahmet Camisi'ni doldurun, sonra Ayasofya'yı açarız' sözleriyle gündeme taşınmıştı. Ayasofya Camisi İslam Medeniyeti'nin ihya medeniyeti olma özelliğinin sembolüdür. Ayrıca yarınki Türkiye'nin temellerini atacak gençliğin ufkunun genişlemesini sağlayacak müstesna mirasların başında gelmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kampanya İstanbul’un Fethi’in sene-i devriyesi olan 29 Mayıs’ta sonlanacak ve toplanılan dilekçeler ardından Başbakanlık’a teslim edilecek.

ÖRNEK DİLEKÇE METNİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK MAKAMINA
ANKARA
 
 ….../….../2013
 
 
Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açılmasını talep eder, makamınızca da
uygun görülmesi hâlinde gereğinin yapılmasını arz ederim.
 
 ADI SOYADI
 TC NO (isteğe bağlı)
 İMZA

AYASOFYA İLE İLGİLİ EN GENİŞ ARŞİV. KİM, NE DEDİ? TIKLAYINIZ