Ayasofya camileri ibadete açılıyor

Ayasofya camileri ibadete açılıyor

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem açıkladı

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, İznik ve Trabzon'daki Ayasofya camilerinin ibadete açılacağını söyledi.

"VAKIFLAR ASILLARINA UYGUN YAŞATILMALI"

Vakıflarda yapılan restorasyonlarla ilgili bilgi veren de veren Ertem, vakıfların aslına uygun yaşatılmasından yana olduklarını söyledi. Bir yerin vakfiyesinin nasıl belirtilmişse o şekilde işletilmesinin taraftarı olduklarını dile getiren Ertem, bu kapsamda 2011 yılında İznik Ayasofya Cami'nin ibadete açıldığını dile getirdi. Bu karara tepkilerin olduğunu kaydeden Ertem, eleştirilerin ehemmiyeti olmadığını vurguladı.

"SATILAN CAMİLERİ GERİ ALIP İBADETE AÇACAĞIZ"

Ertem, diğer bir çalışmalarının da satılan camileri geri alıp ibadete açacaklarını açıkladı. Bu doğrultuda, Bursa'daki Zafranlık Cami'nin satın alınıp, kamulaştırıldığını kaydeden Ertem, caminin birkaç ay içerisinde ibadete açılacağını dile getirdi. İstanbul ve Bursa'da bu anlamda 150'ye yakın caminin olduğunu aktaran Ertem, "Bunları tek tek çıkarmak lazım. Satın alma çalışmalarımızı başlatmayı düşünüyoruz." dedi.

"TRABZON'DAKİ AYASOFYA CAMİİNİN İBADETE AÇILMASINDA ENGEL YOK"

Trabzon'daki Ayasofya Cami'nin de ibadete açılmasının önünde bir engel olmadığını anlatan Ertem, önümüzdeki günlerde caminin ibadete açılacağını kaydetti.

İstanbul Ayasofya Camii'nin de vakfiyetine uygun olarak ebediyete kadar yaşayacağını anlatan Ertem, "Amacımız, Ayasofya Cami'nin de ibadete açılmasıdır Ancak bu konu ile alakalı, karar merci biz değiliz. Karar merci olduğumuz noktalarda zaten adım atıyoruz. Bu konudaki karar merci, hükümettir." ifadelerini kullandı.

Cihan