Ayasofya Camii’nin güvenlik seviyesi değiştiriliyor

Ayasofya Camii’nin güvenlik seviyesi değiştiriliyor

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif ile ilgili güvenlik önlemleri değiştiriliyor. Camiyi koruma görevi polisten alınıp özel güvenlik personeline bırakılacak

86 yıl müze olarak kullanılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Külliyesi, 24 Temmuz 2020’de kılınan Cuma Namazı ile yeniden ibadete açılarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmişti. İbadete açıldıktan sonra cami ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri artırılmış, o tarihte bazı bölgelerde polis ekiplerine ait plastik bariyerlerin yerine, çelik bariyerler döşenmişti.

Yaklaşık 16 ay önce ibadete açılan Ayasofya Camii'nin güvenlik seviyesinin önümüzdeki günlerde üst seviyeden alt kategoriye düşürülmesi planlanıyor. 

Edinilen bilgilere göre, açılıştan bu yana yükseltilen güvenlik önleminin yapılan araştırmalar sonrasında alt kategoriye düşürülme kararı alındığı ve bu nedenle kademeli olarak seviyenin indirileceği öğrenildi. 

Buna göre tarihi caminin güvenlik önlemlerine ilişkin tasarruf özel güvenlik şirketinde olacak, özel güvenlik ekipleri de yine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü Polisinin denetiminde faaliyet gösterecek. Önümüzdeki günlerde camide koruma görevi polis yerine bellerinde cop taşıyan özel güvenlik personeline bırakılacak.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.