'Ayasofya Camiine ayakkabıyla girilmez' diyen gençler polis gözetimine alındı

'Ayasofya Camiine ayakkabıyla girilmez' diyen gençler polis gözetimine alındı

Ayasofya’nın cami olarak açılmasını isteme sebebimiz siyasi değil İslamidir

Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesini protesto eden Saadet Partili gençler polis gözetimi altına alındı. Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kollarından bir grup genç “Camiye ayakkabı ile girilmez” yazan tişörtle Ayasofya’ya ayakkabılarını çıkararak girdi.

Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesine tepki göstermek için bir araya gelen gençler hiçbir slogan atmayıp, herhangi bir taşkınlık yapmamalarına rağmen polis müdahalesine maruz kaldı.

Ayasofya’nın cami olarak açılmasını isteme sebebimiz siyasi değil İslamidir

Serbest bırakıldıktan sonra Ayasofya önünde kısa bir açıklamada bulunan İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kalaycı, “Fethin sembolü olan Ayasofya'ya ayakkabı ile girilmemesini ifade ettiğimiz bir çalışmanın girişinden çıkışına kadar bu işin yapılmaması yönünde uyarılar aldık. 4 senedir yaptığımız bu çalışmada hiçbir şekilde zarar vermeden bu eylemi gerçekleştirdiğimiz halde 2,5 saat bizi burada esir ettiler. Müze müdürü Ayasofya değil de önce Sultanahmet'in dolması gerektiği yönünde birçok siyasi ifade kullandı. Bizde gerekli olan şeyleri kendilerine söyledik. Yapılan bu muamelenin siyasi olduğunun farkındayız. Biz Ayasofya’nın cami olarak açılmasını isteme sebebimiz siyasi değil İslamidir.” ifadelerini kullandı.

Bu eylemi 4 senedir yapıyoruz

Saadet Partisi Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Sefa Ocak şunları söyledi:

“Her sene yaptığımız eylem. Bu sene buradaki görevliler çok siyasi tepki gösterdiler. Şuan bize müdahele etmelerini gerektiren hiçbir durum yok. Biz diğer ziyaretçileri engellemedik, taşkınlık yapmadık, slogan atmadık. Bizi burada kimliklerimiz elimizden alınmış bir şekilde haksız yere bekletiyorlar. Biz bu eylemi 4 senedir yapıyoruz. Bu sene sıkıntı olmasının altında siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum.”

Milli Gazete

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum