Ayasofya cami oldu, Bartholomeos İznik'i ziyaret etti

Ayasofya cami oldu, Bartholomeos İznik'i ziyaret etti

Fener Rum Patriği Patrik Bartholomeos, bir grup metropolitan arkadaşıyla birlikte Bursa'nın İznik ilçesini ziyaret etti. Bartholomeos, bir minibüs ile geldiği ilçede tarihi mekanları gezdi.

İlçe girişindeki surları inceleyen Bartholomeos, ardından İstanbulkapı, Yenişehirkapı ve Leskekapı'yı dolaştı. Süleymanpaşa Medresesi'ne giden Bartholomeos, buradaki çini atölyelerini gezip alışveriş yaptı. Kolye ve çini tabak alan Bartholomeos, fiyatları pahalı bulduğunu söyledi.

Yarın sabah bayram namazı ile birlikte ibadete açılacak olan Ayasofya Cami'nin önünden aracıyla iki kez geçen Bartholomeos, minibüsten inmedi. Yanında bulunanlardan bazıları aşağı inerek caminin fotoğrafını çekti.

AYASOFYA İÇİN GELMEDİM

Süleymanpaşa Medresesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bartholomeos, gezinin çok önceden planlandığını söyledi. Patrik Bartholomeos, "Turistik bir gezi çok önceden arkadaşlarımızla birlikte 5 Kasım'da diye planlamıştık. Bugün gerçekleştiriyoruz. Ayasofya'ya konusuyla ilgili tamamen tesadüf. Bu vesileyle tüm İzniklilere iyi bayramlar diliyorum." dedi.

Bartholomeos, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi konusunda ise yorum yapmayacağını dile getirdi. Bu arada Bartholomeos'un gelişi sebebiyle Ayasofya önünde tedbir alındı. Vatandaşların ve turistlerin içeri girmesine izin verilmedi. Bazı vatandaşlar ve turistler bu duruma tepki gösterdi. Belediye ise cami çevresinde temizlik çalışması yaptı.

Bu arada Ayasofya Cami tabelasının asıldığı tarihi mekana halıların serildiği dikkat çekti. Camide ilk ezan ise öğlen namazı için okundu.

ZAMAN