Ayakkabı firmalarından Trump'a çağrı: Ticaret savaşına son ver

Ayakkabı firmalarından Trump'a çağrı: Ticaret savaşına son ver

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a ortak bir mektupla çağrıda bulunan 170'ten fazla ayakkabı firması ek vergi getirilen Çin malları listesinden ayakkabı sektörünün çıkarılmasını talep etti.

Aralarında Nike ve Adidas gibi firmalarında yer aldığı 173 firma, Trump'a hitaben kaleme aldıkları mektupta, "Vergilerde yüzde 25'lik artışın tüketicilerimiz, şirketlerimiz ve Amerikan ekonomisi için yıkıcı etkisi olacaktır" denildi.

Vergilerin yükseltilmesinin müşterilerin cebine olumsuz yansıyacağını ifade eden firmalar, Başkan Trump'tan Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşına son vermesini istedi.

ABD ile Çin arasında vergi savaşı

Washington yönetimi 10 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar değerindeki ürünlere uygulanan gümrük vergisini yüzde 15 oranında arttırarak yüzde 25'e çıkarmıştı.

ABD Ticaret Temsilciliği de 13 Mayıs'ta geriye kalan 300 milyar dolar değerindeki ek vergi uygulanabilecek Çin ürünlerinin listesini hazırlamıştı.

Pekin yönetimi, Trump'ın açıklamalarını vergi hamlesine misilleme olarak hafta başında ABD'den ithal edilen 60 milyar dolar tutarında 5 binden fazla kalem ürüne yüzde 5 ila yüzde 25 düzeyinde gümrük vergisi getirildiğini bildirmiş, vergilerin 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.