Avusturyalı papaz: Oruç tutan herkese hayranlık duyuyorum

Avusturyalı papaz: Oruç tutan herkese hayranlık duyuyorum

Avusturya'nın başkenti Viyana’daki Hildegard Burjan Kilisesinde görevli Papaz Martin Rupprecht, İslam dünyasının kutsal ayı olan Ramazan'ı yayınladığı Türkçe mesajla tebrik etti. 

Papaz Rupprecht yayınladığı videolu mesajda, “Sevgili Müslüman dostlarım, Ramazan ayınız başlıyor. Ramazan, ayların Sultanıdır. Haklı olarak, çünkü yılın geri kalanı bu günlerin ruhu ile şekillenir. Şekillenen bu ruh, öz disiplin, misafirperverlik, dua ve merhamet ruhu ile aşılanır. Ben oruç tutan herkese hayranlık duyuyorum" ifadelerine yer verdi. 

"MÜBAREK İBADET İNSAN NEFSİNE AĞIR GELİYOR AMA"

"Bu mübarek ibadet, insan nefsine ağır geliyor ama bizi ilahi iradeye yaklaştırıyor ve bize ne olduğumuzu gösteriyor" diyen Rupprecht, mesajına şu ifadelerle sürdürdü: ​

"Yaradan'ın armağanlarına bağlı bir insan, yaratıcısının iradesine teslim olmuş bir kul. Bu nedenle Ramazan ayında tüm alemlerin Yaratıcısına şükretmeyi yeniden öğreniyoruz. Rabbin merhameti, sadece tüm insanlığa değil, tüm canlılara ve hatta tüm yaratılmışlara. Mübarek oruç bizi yenilemek istiyor. Bu yıl bir feragat daha var: Korona salgını nedeniyle, Teravih namazlarının Türkiye'de evlerde kılınması gerekiyor. Ne büyük bir kayıp. Çoğu kişi bunu anlayamaz. Ama Tanrı bize Ramazan ve kısıtlamalar verdi. Bunlar bizim; insanlığa, ahlaka, kardeşlerimizle sevgi içinde büyümemize ve yaşamamıza, kısacası her şeyimize yardım etmelidir. Bir Hristiyan papaz olarak, sizin için, akşam dualarımda her gün dua etmek istiyorum. Oruç tuttuğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı hepinize mübarek olsun.”

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.