Avusturya'da yüzlerce cami kapatılabilir

Avusturya'da yüzlerce cami kapatılabilir

Avusturya'da yüzlerce cami ve İslami derneğin yeni 'İslam kanunu' nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Avusturya'da yeni çıkarılan İslam kanunu ile İçişleri Bakanlığı tarafından yüzlerce cami ve derneğin kapatılabileceği bildirildi. Cami derneklerinin tüzüklerinde İslami öğretinin yayılması hedefi bulunduğu için 1 Mart 2016'dan itibaren İçişleri Bakanlığından belgeli olarak kapatılmaları kararı alınabilecek.

Cami derneklerinin kapatılmamaları için dernek tüzüğünde cami yaptırma amaçlı maddesi bulunması, ya da işgücü kiralayan derneklere benzer bir tüzüklerinin olması gerekiyor. Avusturya devletinin bu şekilde her türlü dini faaliyetleri, Avusturya İslam Cemaati derneğinin tekelinde toplamak istiyor.

Avusturya Türk İslam Birliği ATİB ve 60 dernek birlikte Anayasa Mahkemesine başvurarak kanunun yeniden gözden geçirilmesini taleb etti. Ancak mahkemenin, derneklerin kapatılma tehlikesinin başlayacağı gelecek senenin Mart ayına kadar karar verip vermeyeceği belli değil.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.