Avusturya Katolik Cemaati Baş Kardinali: Neden sadece İslam cımbızlanıyor?

Avusturya Katolik Cemaati Baş Kardinali: Neden sadece İslam cımbızlanıyor?

Avusturya'nın en büyük dini topluluğu Katolik Cemaati Baş Kardinali Christoph Schönborn, Müslümanlara ait kurumların "fişlendiği" İslam Haritası adı verilen dijital haritaya tepki gösterdi.

Avusturya'nın en büyük dini topluluğu Katolik Cemaati Baş Kardinali Christoph Schönborn, Müslümanlara ait kurumların "fişlendiği" İslam Haritası adı verilen dijital haritaya tepki göstererek, "Bir dini cemaatin potansiyel şüpheli olarak görülmesine yol açacak bir algının oluşmasını tehlikeli buluyorum." ifadesini kullandı.

Kardinal Schönborn, yaptığı yazılı açıklamada, İslam Haritası uygulamasının kamuoyunda tartışmalara neden olduğunu kaydederek, "Neden sadece bir dinin cımbızlandığı, neden bütün dini cemaatlere ait kurumlara yönelik bir atlas yapılmasının düşünülmediği" sorularını yöneltti.

Avusturya'da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrıştığına ancak her iki taraf arasında çok dengeli bir ilişki olduğuna işaret eden Schönborn, "Bir dini cemaatin potansiyel şüpheli olarak görülmesine yol açacak bir algının oluşmasını tehlikeli buluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Schönborn, gerek siyasi yapılar gerekse dini yapılar içinde olası radikal, terörist oluşumlara yönelik ceza kanunlarının yeterli olduğunu vurgulayarak, karmaşık konuların çözümünün diyalogdan geçtiğine işaret etti.

Büyükelçi Ceyhun'dan ibadet özgürlüğü vurgusu

Öte yandan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da basına yaptığı açıklamada, söz konusu dijital harita sonrasında Türklere ait camilere İslam karşıtı kışkırtıcı levhaların asıldığını belirtti.

Ceyhun, konuya ilişkin hassasiyetin Avusturyalı makamlara iletildiğini kaydederek, "Bu tür kışkırtıcı eylemlerin engellenmesi, ibadet özgürlüğünün muhafaza edilmesi ve camilerin saldırılara karşı korunması talep edilmiştir." şeklinde konuştu.

Ülkede tepkilere neden olan İslam Haritası dün itibariyle çevirim dışı olmuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum