Avusturya 4 bin mülteciye bakamadı

Avusturya 4 bin mülteciye bakamadı

Amnesty International, Avusturya'daki mülteci kampındaki hayat şartlarını sert bir şekilde eleştirerek, yetkililerin derhal durumu düzeltmelerini taleb etti.

Avusturya'nın en büyük mülteci kampındaki hayat şartları, Uluslar arası insan hakları örgütü Amnesty tarafından sert bir dille eleştirildi. Viyana yakınlarındaki Traiskirchen'de bulunan mülteci kampında mültcilere insanlık dışı muamale yapıldığını dile getiren Amnesty Avusturya Genel Sekreteri Heinz Patzelt, durumun felaket olduğunu ve Avusturya hükümetinin derhal birşeyler yapması gerektiğini söyledi.

Traiskirchen mülteci kampında yaklaşık 4 bin mülteci kalıyor. Bunlardan 1500'ünün dışarda gecelemek zorunda kaldıkları, aralarında hamile kadınlar ve küçük çocukların da bulunduğu bildirildi. Tuvaletlerin çok pis olduğu kampta, kadın ve erkeklerin aynı duşları kullanmak zorunda kaldıkları, duşlar arasında perde bulunmadığı belirtildi.

Patzelt, kampta tıbbi ve psikolojik yardım da yapılmadığını, yalnızca 4 doktorun insanları muayane ettiklerini ve işlerinin çok yoğun olduğunu bildirdi. Mülteci kampında kalan birçok insanın ise işkence izleri taşıdıklarını ve daha yoğun ilgiye ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.
Ayrıca kampta, refakatçisi bulunmayan küçük çocukların da yaşadığını dile getiren Patzelt, çocukların kendi hallerine bırakıldığını, burada Uluslar arası insan haklarının birçoğunun ve BM çocuk hakları kurallarının ihlal edildiğini kaydetti. Amnesty temsilcileri bu ayın başında Traiskirchen'deki mülteci kampını bir gün boyunca teftiş etmişlerdi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.