Avustralyalı İslam düşmanı aktivist Shermon Burgess, Müslüman oldu

Avustralyalı İslam düşmanı aktivist Shermon Burgess, Müslüman oldu

Dünyanın dört bir yanında aşırı sağ figürlerin, İslamofobiklerin İslam'a geçme sayısı giderek artıyor

Avustralya'nın en şöhretli İslam karşıtı aktivistlerinden biri ve aşırı sağcı UPF Birleşik Vatanseverler Cephesi'nin eski başkanı, Shermon Burgess Müslüman olduğunu ilan etti.

Aşırı sağcı milliyetçi grupların simge isimlerinden olan Burgess, 2015 yılında Bendigo'da bir caminin inşasına karşı düzenlenen protestolardaki rolüyle öne çıktı.

Aradan geçen zaman zarfında Burgess'in Facebook sayfasında şimdi, üzerinde tevhid kelimesinin olduğu bir Filistin bayrağının fotoğrafı yer alıyor.

Crikey'in haberine göre Burgess, kendisinin ve başka İslam karşıtı aktivistin, şehadet getirerek Müslüman olduklarını doğruladı.

Burgess, "Müslüman toplum çok nazik ve harika, yardıma ihtiyacınız olursa oradalar" dedi.

Burgess, "2015-2016'ya geri dönersek, beni bir milyon yıl geçse de aynı amaç için savaşan bir Müslümanla yan yana görmezdiniz ama şimdi işler değişti. Şimdi üzerimizde hüküm süren bu siyonist ve mason zalimlere karşı Müslümanların yanında yer alacağım” şeklinde konuştu.

Burgess, UPF üyelerinin, Müslüman olmasına tepki verdiklerini belirterek, "Birçoğu çok içki içen alkolikler ve soysuzlardı. Ben İslam'ın sağlık yönünü, alkol ve uyuşturucudan uzak durmayı emretmesini sevdim" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.