Avustralya'dan Müslümanları kızdıracak Kudüs kararı

Avustralya'dan Müslümanları kızdıracak Kudüs kararı

Amerika Birleşik Devletleri'nin başlattığı furya yayılmayı sürdürüyor. İşgalci İsrail'in Başkenti'ni Kudüs olarak tanıyan devletler kervanına Avustralya da katılıyor.

Avustralya hükümetinin dün düzenlediği kabine toplantısının ardından yayınlanan rapora göre, Morrison Hükümeti, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacak.

Raporda bugün yapılacak bir toplantının ardından söz konusu kararın kesinleşeceğinin beklendiği ifade edildi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın ise yarın yapılacağı bildirildi.

Tel Aviv'deki bina taşınmayacak

Avustralyalı yetkililer, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına rağmen Tel Aviv’de bulunan Avustralya Büyükelçiliği, yaklaşık 200 milyon dolarlık maliyeti sebebiyle taşınmayacak. Yetkililer, hükümetin büyükelçiliği taşımak yerine İsrail’in başkentinde konsolosluk tesisi açmayı planladığını söyledi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Ağustos ayının sonunda göreve başlamıştı. Morrison, göreve başladıktan sonra Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme ve İsrail’deki Avustralya büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması kararları üzerinde duracağını söylemişti.

Daha önce ABD, Guatemala, Çekya ve Honduras, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıştı. 2017 yılında ise Rusya Kudüs’ün batı bölümünü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ancak doğu kısmını Filistin’in başkenti olarak tanıdığını bildirmişti.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.