Avustralya'daki yangının sebebi ne?

Avustralya'daki yangının sebebi ne?

Avustralya'daki yangının bilançosu gitgide artıyor. Avustralya halkı ülkece felaket yaşarken dünya bu korkuç olay nedeniyle şokta.Yangının sebebi merak edilirken neden söndürülemediği de kafalarda soru işareti yaratan bir başka konu.

Avustralya felaketi yaşarken dünya Avustralya'ya ağlıyor. 480 milyon hayvan yangında telef oldu. Onlarca insan yaşamını yitirdi. Bilerce ev yangında kül oldu. Tahliye işlemleri devam ederken yangın hala söndürülemiyor. Bu nedenle "Avustralya'daki yangının sebebi ne? Yangın neden söndürülemiyor?" soruları sık sık yöneltiliyor.

AVUSTRALYA'DAKİ YANGINLARIN NEDENİ NE?

Avustralya'da Eylül ayında başlayan yangınların nedeni olarak Küresel ısınma ve aşırı sıcaklıklar gösterildi. Güney Yarım Kürede etkili olan aşırı sıcaklıklar nedeniyle Avustralya'da dört aydır süren yangınlar bazı bölgelerde nispeten kontrol altına alınsa da birçok bölgede hala yangınlar devam ediyor.

Avustralyada yangınlar sebebiyle binlerce kanguru ve koala telef oldu

Avustralyada devam eden yangınlarda binlerce kanguru ve koala telef oldu. Yetkililer, Yeni Güney Galler bölgesinde koalaların 3te birinin tamamen yok olduğunu açıkladı.

Ülkenin güneydoğu bölgelersinde aylardır devam ve tüm çabalara rağmen söndürülemeyen yangınlarda, insan hayatının yanında vahşi yaşam da tehlikeye düşüyor. Yangınlarda, binlerce kanguru ve koalanın yanı sıra birçok vahşi hayvan telef oldu.

Yetkiller, Yeni Güney Galler bölgesinde 19 kişinin öldüğü, 3,6 milyon hektar alanın ve bin 365 evin yok olduğunu belirtti. Victoria bölgesinde ise 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin kaybolduğu, 784 bin hektar alanın yandığı ve 330 binanın yok olduğu açıklandı. Güney Avustralyada 3 kişinin öldüğü, 100 bin hektar alanın yandığı ve 88 evin yok olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.