Avustralya’da İslâm karşıtı gösteri

Avustralya’da İslâm karşıtı gösteri

Avustralya’nın Melbourne kentinde İslam karşıtı ırkçı gruplar gösteri düzenledi. Irkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşları da karşı gösteri yaparak ırkçı gruplara tepkilerini gösterdi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşları, İslam karşıtı ırkçı grupların düzenlediği gösteriye karşı gösteriyle cevap verdi. Polis, iki grup arasında çıkan kavgada 6 kişiyi gözaltına aldı.

Avustralya’da bir yıldır karşılıklı gösteriler düzenleyen İslam karşıtı ırkçı gruplar ve ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşları, bu kez Melbourne’un kenar semtlerinden Melton’da karşı karşıya geldi. Bölgeye yapılması planlanan camiyi bahane ederek bir araya gelen İslam karşıtları (Reclaim Australia), No Room for Racism (Irkçılığa yer yok) adı altında birleşen grup üyeleriyle karşılaştı. Polis, bu yıl içinde dördüncü kez karşı gösterilerde buluşan gruplar arasında zaman zaman çıkan kavgalara biber gazı ile müdahale etti. İki grubun çatışmasını önlemek için yoğun önlem alan güvenlik güçleri, olaylarda toplam 6 kişiyi tutukladı. Irkçılık karşıtı grupların organizesine destek veren Yarra Belediyesi Meclis Üyesi Stephen Jolly, yaptığı açıklamada, insanların sağcı gruplar içerisindeki “beyaz ırkçılığa” karşı durmaları gerektiğini söyledi. Jolly, “Onlar fiziki güç kullanarak siyasi muhaliflerini sindirmek istiyorlar. Avustralya’da siyasi diyaloğumuzun silah ve şiddet tehditlerinden etkilenmemesi lazım. Bu normal değil, bunun olmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.