Avustralya'da Filistin'in bağımsızlık ilanının 30. yılı kutlandı

Avustralya'da Filistin'in bağımsızlık ilanının 30. yılı kutlandı

Filistin'in bağımsızlık ilanının 30. yıl dönümü, Avustralya'nın Melbourne kentinde kutlandı. Kutlama programı kapsamında meydandaki göndere 8 Filistin bayrağı çekildi.

Melbourne Federasyon Meydanı'nda Avustralya Filistin Savunma Ağı (APAN) tarafından düzenlenen programa, kentte yaşayan Filistinlilerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve farklı etnik kökenlerden Avustralyalılar katıldı. 

Kutlamaların organizasyonunu üstlenenlerden Sara Adnan Abdulhamid, Filistinlilerin bağımsızlığını Melbourne kent merkezindeki göndere çekilen bayraklar altında kutlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Birlikte şarkılar söyleyip halaylar çekerek güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren Abdulhamid, "Bugün en güzel günümüzü birlikte kutluyoruz. Gençlerimizle, Filistin kimliğimizi, fikirlerimizi ve hikayelerimizi paylaşıyoruz, şarkılar ve şiirler söylüyoruz, birlikte eğleniyoruz" ifadelerini kullandı.

Avustralya Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması planı 

Başbakan Scott Morrison'un geçen ay yaptığı Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayı düşündükleri yönündeki açıklamalarını hatırlatan Abdulhamid, "Avustralya Başbakanı'nın yakın zamandaki yorumunu kınıyoruz. Bugün ve her zaman herkesin Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımasını istiyoruz" dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Ulusal Konseyi, 15 Kasım 1988'de Cezayir'de Filistin devletinin kurulduğunu dünyaya ilan etmişti. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.