Avustralya istihbaratı: 'İslami' etiketini kullanmayacağız

Avustralya istihbaratı: 'İslami' etiketini kullanmayacağız

Avustralya İç İstihbarat Teşkilat Başkanı Mike Burgess, dünyanın bir çok yerinde aşırılıktan bahsederken kullanılan 'sağ aşırılık' ve 'İslami aşırılık' etiketlerini artık kullanmayacaklarını duyurdu.

Avustralya İç İstihbarat Teşkilatı (ASIO) Başkanı Mike Burgess, 'Yıllık Tehdit Değerlendirme' brifinginde, ASIO'da şiddetli içeren olay ve tehditlere karşısında bu tarz terimler kullanılmamasını takip edeceklerini söyledi.

ASIO, zarar vermek isteyenleri tanımlamak için artık "dini nedenli şiddet içeren aşırılık" ve "ideolojik nedenli şiddet içeren aşırılık" gibi terimler kullanacak.

'MÜSLÜMANLAR RAHATSIZ'

Burgess açıklamasında, "İnsanları dini görüşleri nedeniyle sorgulamıyoruz. Anlaşılır bir şekilde, bazı Müslüman gruplar, bu terimi 'İslam'ı zedeleyici ve yanlış temsil edici' olarak görüyor ve klişeleştirmeyi teşvik ederek ve bölünmeyi körüklediğini, onları damgaladığını düşünüyor.' ifadelerini kullandı.

Dilin, gelişen tehdit ortamına uyacak şekilde gelişmesi gerektiğini belirten Burgess, "Sol" veya "sağ" aşırılığı tanımlamanın da birçok durumda artık geçerli olup olmadığını sorguladı.

Burgess'ın çıkışına birçok insan destek verirken, bazı uluslararası yayın kuruluşları Burgess'ın 'uluslararası jargonu hiçe saydığını' söyleyerek eleştirdi.

star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.