Avrupa'nın Müslümanlara zulmetmek için yayınladığı bildiri

Avrupa'nın Müslümanlara zulmetmek için yayınladığı bildiri

Bugün Fransa'da 1789'da ilan edilen "İnsan Ve Yurttaşlık Hakları Bildirisi"nin yıl dönümü.

Hazırlayan Ahmet Tahsin Erbilen
RİSALE HABER

Bugün 26 Agustos. 226 yıl önce bugün Fransa'da ihtilalin hemen arkasından yayınlanan ''İnsan Ve Yurttaşlık Hakları Bildirisi''nin yıldönümü. Bu bildiri ayrıca ilerleyen zamanlarda yürürlüğe konulan Fransız Anayasası’nın da önsözünü oluşturmaktadır.

Normal şartlarda insanlığın evrensel haklarının kağıt üzerinde tam manasıyla işlenmiş hali olan bu bildiri, daha sonraki yıllarda asıl yazılma amacına kavuşarak, yazılanların tam aksine Avrupai bir ironi ve bir zülum ile Müslüman coğrafyasındaki mezalimin üstünü kapatacak bir hale gelecektir.

Bildirinin önsözü ve 17 maddelik kanunlar dizisi, sömürge devleti yarışını hiç kesmeyen Avrupalılar için, bildiride yazılı şartların gerektirdiği ''kaos ve insan hakları ihlaline son'' şeklinde başlayıp, sömürgeleştirme şartlarına uyan ülkeler üzerinde ”terörü bitirip barış sağlamak” şeklindeki planlarla devam etmiştir. İşgal etmek istediği ülkelerde ırkçılık, kutuplaşma ve küresel ekonomik müdahalelerle taşeron terör örgütlerine zemin hazırlayan ve iç savaş çıkartan Batı, daha sonra insan haklarını savunucu kimliğiyle doğrudan askeri müdahalede bulunmaktadır. 

Batının kendi adlandırmasıyla çevre dünya için geliştirdiği insan hakları politikası, aydınlanma sonrası gelişen imkanlarla dünyanın dört bir yanını sömürgeleştirme ve 20. yüzyılda Fas, Tunus, Cezayir gibi Müslüman ülkelerde soykırımla devam etmiş, 21. yüzyılda ise böl-parçala-yönet taktiğiyle zirve noktaya ulaşmıştır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum