Avrupa'nın en uzun tünelinde sona doğru

Avrupa'nın en uzun tünelinde sona doğru

Trabzon-Gümüşhane karayolunda yapımı süren Yeni Zigana Tüneli'nde yüzde 60'lık kısım bitti.

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan Tarihi İpek Yolu'nda, Gümüşhane yönünde yapımına Nisan 2016, Trabzon yönünde ise Ağustos 2016'da başlanan projede 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, mevcut yolu 8 kilometre daha kısaltacak tünel inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Taşbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız devam ettiğini söyledi.

“Tünel inşaatında yaklaşık yüzde 60 seviyesinde iş tamamlanmış durumda”

Tünel çalışmalarında zaman zaman su basması gibi olumsuzluklara rağmen çalışmaların büyük fedakarlıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Taşbilek, "Tünel inşaatında yaklaşık yüzde 60 seviyesinde iş tamamlanmış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bütün arkadaşlarımız olağanüstü gayretle çalışıyor. İki yönden de Karayolları teknik ekiplerimizin kontrolünde büyük bir çalışma yürütülüyor." dedi.

Taşbilek, çalışmalarda desteği ve Zigana Tüneli'nin bölgeye kazandırılmasında çok büyük emekleri bulunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Bölge Müdürü, projeyi yürüten firmanın yöneticileri, teknik personel ve işçilere teşekkür etti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.