Avrupalılar medreseleri öğrendi alıp götürdüler

Avrupalılar medreseleri öğrendi alıp götürdüler

Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ) "Müslümanların Tarihi" adlı konferans düzenlendi

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, dünya nüfusunun 3'te birini Müslümanların oluşturduğunu belirtti.

Dünyada 2 milyar Müslümanın olduğunu ama her tarafta Müslüman kanının aktığını dile getiren Sırma, şunları kaydetti: 

"Müslümanlar birbirlerini öldürüyorsa burada bir yanlışlık aramak lazım. ya bunların dini ya da kendileri yanlış. İslam doğru olduğuna göre demek ki biz yanlışız. Peygamber efendimiz, 'Ey insanlar benden sonra delalete, sapıklığa düşmek istemiyorsanız size iki emanet bırakıyorum. Kur'an ve sünnet. Bunlara sarılırsanız, delalete ve sapıklığa düşmezsiniz, birbirinizi yemezsiniz' diye buyurmuştur."

İslam tarihi üzerine yazılmış kitaplara da değinen Sırma, Avrupalıların Haçlı Savaşları'ndan sonra coğrafyamızda 200 yıl kalarak medreseleri öğrendiğini kaydetti.

"İlmi ve kitabı öğrendiler, alıp götürdüler. Aldıkları ilimle onlar her gün ilerledi biz de terk ettiğimiz ilimle her gün geriledik." diyen Sırma, şöyle devam etti: 

"Müslümanların tarihini bilmiyoruz. Peygamberin bize emrini ve Kur'an'ı unuttuk. Onun için bu haldeyiz. Bütün İslam coğrafyası eğer eski günlerdeki gibi dünyanın efendisi olmak istiyorsa, tek çare vardır. O da okumak. Çünkü Allah öyle indirmiş. Resulullah son emrinde onu söylemiş. Ancak doğru okuyacaksınız. Yanlış okursanız felaketlere neden olursunuz."

Program, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'ın, Sırma'ya çeşitli hediyeler takdim etmesiyle sona erdi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.