Avrupa'dan terör devleti israile tepki artıyor: Yaptırım ve tecrit

Avrupa'dan terör devleti israile tepki artıyor: Yaptırım ve tecrit

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter Belçika hükümetini israile karşı yaptırım kararı almaya ve Gazze'deki hastane ve mülteci kamplarının bombalanmasını soruşturmaya çağırdı

De Sutter, 'israilin uluslararası ateşkes taleplerini umursamadığı çok açık' diyerek "israile karşı yaptırımların zamanı geldi. Bomba yağmuru insanlık dışıdır" dedi.

De Sutter, Avrupa Birliği'nin israil ile daha iyi ekonomik ve siyasi işbirliğini amaçlayan ortaklık anlaşmasını derhal askıya alması gerektiğini de sözlerine ekledi. De Sutter açıklamasında ayrıca ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarından gelen ürünlere ithalat yasağı getirilmesi ve şiddet yanlısı yerleşimcilerin, politikacıların ve savaş suçlarından sorumlu askerlerin AB'ye girişinin yasaklanması gerektiğini söyledi.

AVRUPA KONSEYİ, İSRAİLİ TECRİTLE TEHDİT ETTİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, France 2 TV kanalına yaptığı açıklamada, israilin Gazze Şeridi'nde uluslararası hukuku ihlal etmeyi bırakmazsa ‘yalnız kalacağını’ söyledi.

Michel, açıklamasında, “Hepimiz israile, kendisini savunurken uluslararası hukuk kurallarına uymasını tavsiye ediyoruz. israilin bir noktada uluslararası toplumdan izole edilmekle ilgileneceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bu kurallara dikkat etmesi önemli...” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’nin tamamının abluka altına alınmasının uluslararası hukuka uygun olmadığına vurgu yapan AB Konseyi Başkanı, sivillerin koruma altına alınması gerektiğinin de altını çizdi.

Michel, AB'nin ‘mutlak önceliğinin’ Filistin-israil anlaşmazlığını iki devletli çözüm yoluyla sona erdirmek olduğunu belirtirken, AB'nin bu konuda uluslararası bir konferans düzenlemesi gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.