Avrupa’daki hastanelerden acil yardım çağrısı

Avrupa’daki hastanelerden acil yardım çağrısı

Avrupa ülkelerinde bulunan 9 büyük hastane, Coronavirus ile mücadele kullanılan ilaçların tükenme noktasına geldiğini açıklayarak, yardım talebinde bulundular.

Avrupa başkentlerindeki 9 büyük hastane (Paris, Milano, Barselona, Londra, Rotterdam, Viyana, Stockholm, Brüksel ve Berlin) ortak bir bildiri yayımlayarak, Coronavirus ile mücadele için ellerindeki ilaçların tükenme noktasına gelindiği ifade ettiler.  

Bu şehirdeki bulunan 9 büyük hastane, Avrupa Birliği Üniversite Hastaneleri Birliği’ne üye oldukları ve yayınladıkları bildiride birkaç güne kalmaz ellerindeki ilaçların tükeneceğinden Avrupa Birliği’nden acil yardım istediklerini belirtiler.

Acil olarak hastaların entübe ve bayıltmak için kullanılan ilaçların tedarik edilmesinin gerektiği kaydedilirken, Avrupa Birliği’nden ilaçların ortak bir şekilde üretilmesi ve dağıtılması yönünde çağrıda bulunuldu.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yaptığı açıklamada, ülkedeki bazı hastanelerdeki ilamçların kullanımının yüzde 1000 artığını bu gidişle hastanelerde birkaç günde ilaçların tükeneceğini açıklamıştı.

Philippe, ülkedeki ilaç depolarının boş olmasını ve yeni ilaçların depolara gelmemesinin tedirginlik içinde gözlemlediği söylemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.