Avrupa'daki 'Buyurun ben Müslümanım' etkinliği sonuçlandı

Avrupa'daki 'Buyurun ben Müslümanım' etkinliği sonuçlandı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Müslümanlar Avrupa’nın birçok ülkesinde 200 noktada toplam 175 bin vatandaş ile iletişime geçtiler ve sohbet ettiler

‘Buyrun, ben Müslüman’ım’ aksiyonu başarıyla tamamlandı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Müslümanlar Avrupa’nın birçok ülkesinde 200 noktada toplam 175 bin vatandaş ile iletişime geçtiler ve sohbet ettiler. Aksiyon İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) inisiyatifiyle gerçekleşti.

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş aksiyon sonrası bir açıklama yaparak, “Bu yıl da aksiyonumuzu başarıyla tamamladık. Çok güzel tepkiler aldık. Bu da insanlarla bire bir iletişime geçmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.” ifadelerinde bulundu.

“Buyrun, ben Müslüman’ım” aksiyonu insanlara hiçbir zahmete girmeden, kolayca diyalog kurma imkânı sunuyor. Geçtiğimiz cumartesi gününde de Müslümanlar kamuya açık alanlarda hazır bulunarak aynı toplumda yaşadıkları insanlarla diyalog kurdular. Aksiyonun hedefi insanların sorularına cevaplar vermek ve ön yargıları bertaraf etmekti. Bekir Altaş, “Bu amaca ulaşıldı. Bu çalışmamızı destekleyen ve yardımda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Buyrun, ben Müslüman’ım” aksiyonu bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. 12 ülkede 200’ün üzerinde noktada toplam 175.000 kişiye ulaşıldı.

IGMG inisiyatifiyle, Kanada ve Avustralya’nın yanı sıra birçok Avrupa şehrinde gerçekleştirilen aksiyonda IGMG cemiyetleri aktif rol aldı. Almanya’da Berlin, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt a.M., Stuttgart ve Münih’in de aralarında bulunduğu birçok şehir aksiyona ev sahipliği yaptı.” Yeni Posta.de

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.