Avrupa'da sığınmacılar için yemek programı

Avrupa'da sığınmacılar için yemek programı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Yavuz Selim Camii Derneği, Almanya'nın Offenbach kentinde sığınmacılar için yemek programı düzenledi.

Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki diyanete bağlı DİTİB Yavuz Selim Camisi’nde yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programa, kamplarda kalan çoğu Suriyeli yaklaşık 200 sığınmacının yanı sıra Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğundan Konsolos Ertuğrul Fakıoğlu, Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider, Offenbach Belediye Başkanı Peter Schneider, Offenbach Yabancılar Meclisi Başkanı Abdelkader Rafoud ve Offenbach Yabancılar Meclisi Üyesi Naime Demirezen katıldı.
 
Dernek Başkanı Selim Tunç, burada yaptığı konuşmada, "Biz burada çok zor şartlar altında Almanya’ya gelen, zor zamanlar geçiren kardeşlerimizle bir aradayız. Bağışlar olmadan bu etkinliği gerçekleştiremezdik" dedi.
 
Program kapsamında verilen yemeğin ardından sığınmacılara Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye edildi. Ayrıca, yardım kampanyasında toplanan 4 bin avroyla alınan kıyafetler de sığınmacıları dağıtıldı.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.