Avrupa'da en fazla süt ineği Türkiye'de, süt tüketimi AB ortalamasının yarısı

Avrupa'da en fazla süt ineği Türkiye'de, süt tüketimi AB ortalamasının yarısı

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat'ın 2018 verilerine göre Avrupa ülkeler arasında en çok süt ineğine sahip olan ülke 6,3 milyonla Türkiye olarak açıklandı

Resmi verilere göre Türkiye'den sonra en çok süt ineğine sahip olan ülke Almanya. Almanya 4,1 milyon süt ineğine ev sahipliği yaparken, listede Fransa 3,55 milyon ile üçüncü, Polonya 2,2 milyon ile dördüncü ve İtalya 1.9 milyon ile beşinci sırada yer alıyor.

1 milyon rakamını geçen diğer ülkeler 1,87 milyon ile İngiltere, 1,55 milyon ile Hollanda, 1,35 milyon ile İrlanda ve 1,15 milyon ile Romanya oldu. İspanya'da ise 816 bin süt ineği olduğu belirtildi.

Türkiye süt tüketiminde listenin sonunda

Türkiye, büyük baş hayvan sayısı ve süt üretiminde üst sıralarda yer almasına rağmen süt tüketimindeyse listenin sonlarında bulunuyor. AB ülkeleri arasında yıllık ortalama süt tüketimi 60 litrenin üzerinde. İrlanda ve Finlandiya bu alanda başı çeken iki ülke. Yıllık ortalama süt tüketimi İrlanda'da 125, Finlandiya'da ise 120 litre. Estonya'da bu oran yaklaşık 100 litre iken (99.1), Danimarka'da 86, İsveç'te 82 Avusturya'da ise 74 litre civarında.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.