Avrupa'da bir gençlik hareketi: NETNesil

Hüseyin Tuğrul’un yazısı

NETNesil; niyet, emek ve tevekkül prensipleriyle Avrupa'da yetişecek bir neslin inşâsı için faaliyet gösteren bir gençlik hareketidir. Kur'an ve Sünnet temelinde, Risale-i Nur Tefsiri‘nden alınan hizmet metotlarını benimser.

Bahsi geçen prensipler çok mühimdir. Zira öncelikle niyetin sağlam olması gerekir. Bu ise ancak rızâ-i ilahiye niyet edilerek elde edilebilir. Güzel bir niyetin ardından canla başla tüm imkanlar seferber edilerek emek sarfedilmelidir. Elden gelenin hepsi yapıldıktan sonra da vazife-i ilahiyeye karışmayıp tevekkül etmek gerekir. İşte bu prensipler NETNesil'in hizmet vizyonunu ve misyonunu belirlemektedir.

Uzun yıllara dayanan tecrübesi ve bünyesinde barındırdığı farklı birimleri ile genç kuşağın dini ve ahlaki eğitimine katkı sağlamayı kendisine hedef olarak seçen NETNesil'in, bu hedef doğrultusunda Türkçe ve yerel Avrupa dillerinde hizmet vermek için farklı birimleri mevcuttur.


netnesil3.jpgNETNesil birimleri genç kadın ve genç erkekler olmak üzere iki ana birimden oluşur. Her birimin bir icra heyeti ve kendi içinde birimleri mecvuttur. Bu iki birim, genç erkek ve kadınlara yönelik umumi dersler, yatılı eğitim programları, gezi ve sosyal aktivite organizasyonları, Ramazan programları, lokal derslerin takibi, medrese ziyaretleri, genç kardeşlerimizle birebir muhatap olmak gibi hizmetlerle alakadar olmaktadırlar.

Bunların dışında geleneksel hale gelmiş olan ve tüm Avrupa'dan katılımla gerçekleşen Muhabbet Şenliği programı ve makale yarışması gibi faaliyetleri yürütür.

netnesil2.jpg

Genç kadın ve erkek birimleri yanında diğer bir birim de akademik çalışmalara yoğunlaşmış bulunan NETNesil Akademi'dir. Bu birim üç yıllık bir özel eğitim programını koordine etmektedir. Bu programda Haftasonu Eğitim Seminerleri (HES), Yatılı Eğitim Programları (YEP), katılımcıların hazırlanıp sundukları sunum programları yer almaktadır.

Diğer bir birim, Türkiye'nin farklı şehirlerinden de katılan eğitimcilerden oluşan NETNesil Dünya Birimi'dir. Bu birim, Avrupa ve Türkiye'deki gençlik hizmetleri arasında bir köprü vazifesi gören bu ekip, mutat toplantılarla fikir alışverişi ve ortak hizmetlerin planlanması ile alakadar olur. Medya ve Tanıtım Birimi ile de tüm faaliyetlerin daha fazla kişiye ulaşması ve sosyal medya içeriklerinin üretilmesi gibi vazifeleri üstlenir. Yeni birim çalışmaları da sürmektedir. Bu birimleriyle Avrupa'da 20'ye yakın temsil noktasında yüzlerce gence ulaşmaktadır.

netnesil4.jpg

NETNesil'in hizmetlerinden haberdar olmak için facebook, instagram ve youtube hesaplarını takip edebilirsiniz.

netnesil1.jpg

NETNesil Tanıtım Videosu:

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum