Avrupa'da 10 bin sığınmacı çocuk kayboldu

Avrupa'da 10 bin sığınmacı çocuk kayboldu

Europol, geçen yıl Avrupa'ya refakatçisiz gelen çocuklardan 10 binine ulaşılamadığını açıkladı

AB Suç İstihbaratı Ajansı Eropol, refakatçisi olmadan Avrupa'ya gelen 10 bin sığınmacı çocuğun kayıp olduğunu açıkladı. Çocukların suç örgütlerinin eline geçerek işçi olarak ve cinsel amaçlar için kullanılmasından endişe ediliyor.

Europol Başkanı Brian Donald tarafından yapılan açıklamada kayıp sığınmacı çocuk sayısının 10 binin üstünde olduğu belirtilirken sadece İtalya'da 5 bin, İsveç'te bin çocuğun kaybolduğu belirtildi.

Kayıp çocukların sayısının 10 binin üstünde olduklarını ancak tamamının istismar için örgütlerin eline geçmediğini kaydeden Europol Başkanı, bazı çocukların ailesi veya akrabalarının yanına yerleşmiş olabileceğini ifade etti.

Donald, Avrupa'ya geçen yıl 270 bin çocuk sığınmacı ulaştığını kaydetti. Özellikle Suriye'deki iç savaştan sonra refakatsiz çocuk göçmen sayısında büyük bir artış yaşanırken Save The Children örgütü geçtiğimiz yıl 26 bin refakatsiz çocuğun Avrupa'ya girdiğini açıklamıştı.

Almanya ve İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde sığınmacı çocuk kayıp vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Çocukların suç şebekeleri, fuhuş çeteleri ve organ mafyasının eline geçmesinden endişe ediliyor.

Kaynak : dünya bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.