Avrupa, Ukrayna'dan 7 milyon mülteci bekliyor

Avrupa, Ukrayna'dan 7 milyon mülteci bekliyor

Savaş mültecilerini birlikte, hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde almak için dayanışma sağladık. Bütün AB ülkeleri, Ukrayna'dan gelen savaş mültecilerini kabul etmeye hazır

Avrupa Birliği (AB), 2015 mülteci dalgasından sonra Ukrayna'dan gelecek milyonlarca sığınmacıya hazırlanıyor. AB ülkelerinin İçişleri Bakanları, özel bir toplantı sonrası bu akına karşı yapacaklarını ele aldı. AB'nin İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic, "Şu anda Ukrayna'da yedi milyondan fazla insanın yerinden edilmesi bekleniyor" dedi. Lenarcic, AB ülkelerinin 300 bini aşkın Ukraynalıyı kabul ettiğini duyurdu.

32 YIL SONRA UYGULAMADA

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, savaştan kaçanlara uzun iltica prosedürü olmaksızın koruma sağlanacağını açıkladı. Taslak teklif hazırlanırken, 1990'larda Balkanlar'daki savaştan sonra hazırlanan, ancak şimdiye kadar kullanılmayan 'AB geçici koruma direktifi' devreye sokulacak. Bu kapsamda Ukraynalı sığınmacılara AB ülkelerinde üç yıla kadar kalma ve çalışma hakkı verilecek. Mülteciler, sosyal yardım ve sağlık hizmetleri ile aile birleşiminden de yararlanabilecek.

DAYANIŞMA SAĞLADILAR

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, AB'deki meslektaşlarıyla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Savaş mültecilerini birlikte, hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde almak için dayanışma sağladık. Bütün AB ülkeleri, Ukrayna'dan gelen savaş mültecilerini kabul etmeye hazır. Bu, Putin'in canice savaşıyla yaşattığı korkunç acıya Avrupa'nın güçlü bir yanıtıdır" diye konuştu.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.