Avrupa üçüncüsü 7 yaşındaki satranççıya başkandan altın

Avrupa üçüncüsü 7 yaşındaki satranççıya başkandan altın

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 3'üncü olan 7 yaşındaki Tarık Kabul'u altınla ödüllendirdi.

Konya'da gerçekleştirilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katılan Altınfındık İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Tarık Kabul, 9 tur üzerinde oynanan şampiyonada üçüncülük elde etti

. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Tarık Kabul'u Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Genç, Satranç İl Temsilcisi Önde Zafer Fazla, Azdur Satranç Kulübü Başkanı Zeki Demircan ile birlikte makamında ağırladı. Kabul'u altınla ödüllendiren Başkan Yılmaz bir de kendisiyle maç yaptı.

Tarık Kabul'u tebrik ederek satranca destek vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda 'Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası' nı organize ettik. Bu turnuvada Ordu ile birlikte 22 il ve 5 ülkeden toplam 494 satranç sporcusu yarışmıştı. Ayrıca Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Nahçıvan'dan da uluslararası düzeyde Grand Master ve International Master satranç sporcuları da turnuvaya katılmıştı. Bu da bizim bu spora ne denli destek verdiğimizin bir göstergesidir. Bu destek bundan sonra da artarak devam edecektir. Minik kardeşimi bu başarısından dolayı yürekten kutluyorum" dedi.
(DHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.