Avrupa Parlamentosu'nda konuştu: Ukrayna'ya silah gönderenler Filistin'e niye göndermiyor

Avrupa Parlamentosu'nda konuştu: Ukrayna'ya silah gönderenler Filistin'e niye göndermiyor

Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırıları sürerken Avrupa Birliği, Ukrayna’ya destek için silah sevkiyatını en üst düzeye çıkarıyor

Avrupa’nın doğusu adeta silah yığınağına dönerken, Avrupa Parlamentosu’nda dikkat çeken bir çıkış yaşandı. İrlandalı milletvekili Clare Daly, kürsüde AB’ye “İkiyüzlüsünüz” çıkışında bulundu.

SİLAH SEVKİYATI ARTIRILIYOR

Geçtiğimiz hafta toplanan Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerine Ukrayna'ya askeri yardımları büyük oranda artırma ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işlediği saldırganlık suçu için geçici bir uluslararası mahkeme kurulması çağrısında bulundu.

Ukrayna'ya yapılacak silah yardımının artırılmasına yönelik yapılan oylama, 26 ret, 36 çekimser ve 504 lehte oyla kabul edildi.

Silahlanmanın artırılması kabul edilirken AP'de görevli olan İrlandalı milletvekili Clare Daly, kürsüde AB'ye sert sözlerle yüklendi.

FİLİSTİN VE YEMEN ÇIKIŞI DAMGA VURDU

Silah sevkiyatının artırılmasını reddeden Daly, Filistin ve Yemen'e karşı yürütülen ikiyüzlü politikayı dile getirdi.

Daly yaptığı konuşmada, "Bu meclis bunu konuşmaktan utanç duymalı. Bu korkunç savaşa karşı çıkmak, Avrupa karşıtı olmak demek değildir. Ukrayna karşıtı olmak değildir. Rusya'ya arka çıkmak değildir. Ukrayna'ya silah gönderme çağrıları yapanlar aynı çağrıyı asla Filistin ve Yemen halkı için yapmıyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum