Avrupa mültecilere çözüm arıyor

Avrupa mültecilere çözüm arıyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) 2016 kış oturumunda, Avrupa’nın en önemli gündemlerinden birisi olan mülteci meselesini görüştü.

Belçikalı parlamenter Daphné Dumery’nin hazırladığı !Akdeniz: düzensiz göçün kapısı' adlı rapor AKPM’de kabul edildi. Görüşmelerin ana başlıkları mülteci akının durdurulması için acil çözümler, problemin çözümünün temelden ele alınması, mültecilerin daha insancıl şartlarda ve kabul edilmesi ve Avrupa’da yükselen ırkçı söylemler. 

Raporun oylamasından önce yapılan görüşmelerde mülteci akının durdurulması için acil çözümler, problemin çözümünün temelden ele alınması, mültecilerin daha insancıl şartlarda ve kabul edilmesi ve Avrupa’da yükselen ırkçı söylemler ana gündem olarak konuşuldu. Birçok siyasinin Avrupa’nın en önemli sorunu olarak gördüğü mülteci meselesi çözülemediği takdirde Avrupa Birliği’nin sonu olabileceği ifade edildi. Fransa Başbakanı Maunel Valls’in “Avrupa, göç krizinin muazzam tehdidi altında, Schengen tehlikede.” ifadeleri buna örnek olarak gösterildi. 

AK Parti Milletvekili Markar Eseryan, mülteci meselesinin çözümü için sorunun temeline inilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin 9 milyar Euro harcama yaptığını fakat buna karşılık uluslararası kurumlardan sadece 455 milyon Euro destek aldığını söyleyerek, Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

FRANSIZ VEKİL: SADECE MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN İSTENMİYORLAR

Fransız parlamenter Pierre Yves Le Borgn Avrupa adına özeleştiri yaparak, Avrupa’ya gelen mültecilerin sadece Müslüman oldukları için istenmediklerini söyledi. Avrupa’nın Türkiye’ye "3 milyar Euro verelim, siz mültecileri orada tutun" demek istediğini, kimsenin kendi ülkesine mülteci kabul etmek istemediğini ifade etti. Bu cümleleri sarf ederken bile Akdeniz’de 40 kişinin öldüğünü ve bunların sadece 17’sinin çocuk olduğunu vurgulayan Le Borgn,, "Bu insanları insan kaçakçılarına bırakmayalım, orada kurtarılmayı bekleyen insanlar ve kurtarılmayı bekleyen Avrupa’nın ilkeleri var. Artık yeter!” ifadelerini kullandı.

HOLLANDALI PARLAMENTERDEN AĞIR SÖZLER

Hollandalı Parlamenter Nico Schrijver ise göçmenlerin sadece yüzde 13’unun çocuk olduğunu geri kalanının öfkeli Müslüman erkekler olduğunu öne sürdü. Bu Müslüman gençlerin Avrupa’yı yok etmeye geldiklerini iddia eden Hollandalı siyasetçi, "Çok kültürlülük gibi anlamsız laflardan uzak durulmalı." dedi. Mülteci raporuyla 'cehalet ansiklopedisi' yazılabileceğini iddia eden Nico Schrijver, "Bunlar bizimle aynı dili konuşmuyor. Şeriatı Avrupa’ya ihraç etmeye çalışan bir ordu, sınırları kapatmazsak engelleyemeyiz. Bunlar Sahra'dan, Nijerya’dan Suriye’den, cennet gibi gördükleri Avrupa’ya taşınıyorlar, Merkel de bunlara hizmet ediyor." dedi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.