Avrupa Komisyonundan İtalya'ya bütçe çağrısı

Avrupa Komisyonundan İtalya'ya bütçe çağrısı

Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, İtalyan hükümetinin 2019 bütçesini hazırlarken, "biraz daha gayret göstermesini" istedi.

France Inter radyosunda konuşan Moscovici, "İtalyan dostlarıma şunu söylüyorum, anlaşmanın izin verdiği her şeyi sizin için yapacağız. Esneklik istiyorsanız onu da sağlayacağız. Doğru yoldayız ama sürekli olarak ilerleme kaydetmek zorundayız." dedi.

Moscovici, "Ancak şunu unutmayın, göz ardı edemeyeceğimiz bir şey varsa o da kurallardır. Bunun için biraz daha çaba göstermeniz gerekiyor" ifadesini kullandı.

İtalya'nın planı reddedilmişti

Avrupa Komisyonu İtalya'nın genişlemeci bütçe planını reddetmiş ve hükümetin disiplin dışı uygulama nedeniyle para cezasına çarptırılmaması için planı değiştirmesini istemişti.

Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, hükümetin 2019 bütçesinde yer alan başlıca önlemlerin maliyeti hakkında nihai değerlendirmeyi yakında tamamlayacağını söylemişti.

Salvini Radio 1 ile yaptığı söyleşide, "Bugün istihdam, emekli maaşları, vergiler gibi önlemlerin gerçek tahmini maliyetini göreceğiz. Eğer gereğinden daha fazla para ayırmışsak, bu fazla para başka yere yönlendirilebilir." demişti.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.