Avrupa hava yolu şirketleri ittifak kurdu

Avrupa hava yolu şirketleri ittifak kurdu

Avrupa'nın en büyük beş hava yolu şirketi, yetkililer ve politikacılarla yapacağı görüşmelerde taşıyıcıların etkisini artırmak ve Körfez şirketleri karşısında rekabet edebilmek amacıyla yeni bir ittifak oluşturdu.

Avrupa için Havayolları (Airlines for Europe - A4E) diye adlandırılan yeni ittifak grubu, Lufthansa başta olmak üzere, Air France-KLM ve Uluslararası Havayolu Grubu'nu, Easyjet ve Ryan Air gibi düşük ücretli havayolu şirketleriyle bir araya getiriyor. 

Amsterdam'ın Schiphol Havaalanı'ndan yapılan açıklamada, "İttifak, Avrupa kurumları, uluslararası kuruluş ve ulusal hükümetlerle havacılık konularında görüştüğü zaman üyelerinin çıkarlarını temsil edecek." denildi. 

İttifak, ilk işi olarak havalimanı ödemelerinden dolayı yolcuların ödediği yüksek ücretlerin durdurulması konusunda hızlı bir adım atılması için çağrıda bulundu. Bir araştırmaya göre Avrupa'nın 21 en büyük havaalanı aldığı ücretleri 2005 yılından bu yana yüzde 80 oranında artırmış. 

Bunun dışında, Ortak Avrupa Havası şemasını tamamlayarak daha güvenli bir hava sahası için baskı yapacakları bildirildi. 1990 yılında başlatılan Ortak Avrupa Havası'yla, Avrupa havalarını daha rekabetçi, güvenli ve çevre dostu hale getirilmeyi amaçlanıyordu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.