'Avrupa, Donald Trump’tan kurtulmak istiyor'

'Avrupa, Donald Trump’tan kurtulmak istiyor'

Alman yazar Brinkbäumer, Trump'ın Avrupa için tehdit haline geldiğini belirterek “Amerika’yı komik hale getiren ve dünya için bir tehlike oluşturan Trump daha kötü şeyler yapmadan Beyaz Saray’dan uzaklaştırılmalı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlığı ve öncesindeki hamleleri Amerikan medyası ve Demokrat milletvekilleri tarafından eleştirilirken Avrupa medyasında da Trump karşıtı görüşler dile getiriliyor.

Haberiyat.com'un Alman Spiegel ONLINE internet sitesinden haberleştirdiği yazıya göre, Trump’ın başkanlığa uygun olmadığını iddia ederek "Bir an önce Beyaz Saray’dan uzaklaştırılmalı." dedi.

Brinkbäumer, başkanlık için yeterli birikime sahip olmadığını ve görevinin önemini kavrayamadığını iddia ettiği Donald Trump’ın ahlaki açıdan da yeterli seviyede olmadığını öne sürdü. Yazar, ırkçı söylemler kullanmasının yanında Rusya ile ilgili bağlantı iddialarına atıf yaparak Trump’ın hile yapan biri olduğunu ve derhal Beyaz Saray’dan uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

Başkanlık performansını iş adamı geçmişi ile bağlantı kurarak eleştiren Brinkbäumer “sefil bir patron” olarak nitelendirdiği Trump’ın Amerikan halkına söyledikleri ile sosyal medyadan yaptığı açıklamaların çelişkili olduğunu iddia etti.

Bununla ilgili olarak Donald Trump’ın, Beyaz Saray’da bir araya geldiği Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a ‘terörizm ve uçuş güvenliğine ilişkin bazı gerçekleri paylaştığı’ haberini örnek gösteren yazar, Amerikan yönetiminin bu iddiaları reddettiğini ancak Trump’ın attığı tweetlerle başkanlığın verdiği yetkilerle bazı bilgileri verdiğini kabul ettiğini hatırlattı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.