Av sezonu 15 Ağustos'ta başlıyor

Av sezonu 15 Ağustos'ta başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, av sezonunun 15 Ağustos 2015 başlayacağı ve kanunsuz avlanmanın cezalandırılacağı kaydedildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kara Avcılığı Kanununun getirdiğini yasal düzenlemeler hakkında bir bildiri yayınladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kanunla av ve yaban hayvanlarının yaşama ortamlarıyla birlikte korumasını ve de geliştirilmesini amaçlandığı kaydedildi. 18 yaşını doldurmuş silah taşıma ehliyetine sahip av ve yaban hayatı ile ilgili eğitim alarak sınavdan başarılı olan avcıların, Avcılık Belgesi ve avlanma izin kartı alma şartıyla yasal olarak av yapabileceğini bildirilen açıklamada, 2015-2016 av döneminde ülke genelinde 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak olan av döneminin, kuşlardan bıldırcın üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avı ve memelilerden yaban domuzu ve çakal avı olacağını ifade edildi.

29 ile 17 bin TL arası para cezası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kanunsuz avlanmanın 29 TL ile 16 bin 675 TL arasında idari para cezası uygulanacağını bildirildi. Açıklamada; “Yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, Kanun 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer mevzuata göre yasal işlem yapılacak. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 29 TL ile 16 bin 765 TL arasında idari para cezası verilecek, ayrıca av hayvanı türüne göre 50 TL ile 60 bin TL arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecektir" denildi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.