Atmosferdeki karbondioksit miktarı rekor seviyeye ulaştı

Atmosferdeki karbondioksit miktarı rekor seviyeye ulaştı

Dünya Meteoroloji Örgütünden, küresel ısınma ve mevsim değişikliklerinin en önemli nedenlerinden biri sayılan sera gazı miktarının atmosferde rekor seviyeye ulaştığı bildirildi.

Dünya Meteoroloji Örgütünün (DMÖ), atmosferdeki sera gazlarının durumunu inceleyen yıllık "Sera Gazı Bülteni"ne göre, atmosferdeki karbondioksit miktarı 2013'te milyonda 396, 2014'te de milyonda 398 seviyesindeydi. 2015 baharında ise atmosferdeki karbondioksit küresel ortalama miktarı milyonda 400'ü aştı.

DMÖ Genel Sekreteri Michel Jarraud, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, iklim değişikliğini tetikleyen karbondioksidin atmosferde sürekli artış gösterdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: 

"Görünmez bir tehlike olan karbondioksit, küresel sıcaklığı artırarak sıcak hava dalgalarına, sellere, buzulların erimesine, deniz seviyesinin yükselmesine neden oluyor ve bizi korkunç biz hızla alışılmadık bir dünyaya doğru sürüklüyor. Dünya, gelecek nesiller için daha tehlikeli ve yaşanmaz hale geliyor."

Jarraud,  küresel ısınma ile mücadele kapsamında aralık ayında Paris’te gerçekleşecek BM İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde liderlere şimdi harekete geçilmezse çok geç kalınacağını çağrısında bulundu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.