'Atina’da 400 bin kişilik göçmen kampları oluşturmamızı istiyorlar

'Atina’da 400 bin kişilik göçmen kampları oluşturmamızı istiyorlar

'Yunanistan Göçmen Bakan Vekili Muzalas, Avrupa Birliği’nin Yunanistan’dan 400 bin kişilik göçmen kampları oluşturulmasını istediğini açıkladı.

Yunanistan Göçmen Bakan Vekili Yannis Muzalas, Avrupa Birliği’nin Yunanistan’dan 400 bin kişilik göçmen kampları oluşturulmasını istediğini açıkladı.

Muzalas, katıldığı bir televizyon programında Avrupa’ya yoğun sığınmacı akını nedeniyle serbest dolaşım tehlikeye düştüğünü belirterek, “Schengen Anlaşması ve Avrupa tehlikede. Avrupa korkuyor. Endişeleniyorum” dedi.

AB’nin Yunanistan’a daha çok göçmen barındırması için baskı yaptığını ve ülkesinin zor durumda bulunduğunu ifade eden Muzalas, Hollanda’daki bir toplantıda Belçika Dışişleri Bakanı’nın "Atina’da 300-400 bin kişilik göçmen kampları oluşturulmasını" talep ettiğini söyledi.

Muzalas, Yunanistan’ın Ege adalarında oluşturmayı taahhüt ettiği göçmen kamplarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve mart ayı içerisinde bu kampların faal duruma geleceğini belirterek, “İçten içe meseleler çıkarıyorlar. Uyanık olmamız gerekiyor. Göçmen akının anahtarı Türkiye’de. AB Komisyonu akınların azaltılması için Türkiye ile sert çalışma yapmalı” diye konuştu.

Muzalas, sığınmacıların Yunanistan’da kalması karşılığında ülkenin borcunun azaltılmasına ilişkin öneriyle ilgili, “Para karşılığında Avrupa’nın cezaevi ve sürgün yeri olmamız akıl dışı” ifadesini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.