Atatürk'e hakaret ve bir Nurcu'nun Hürriyet'e gönderdiği mektup

Atatürk'e hakaret ve bir Nurcu'nun Hürriyet'e gönderdiği mektup

Ahmet Hakan'a gelen "Bir Nurcu Mektubu": Atatürk’ün annesi hakkında çirkin şeyler söylediğini...

Risale Haber-Haber Merkezi

Hasan Akar'ın Atatürk'le ilgili sözlerini gündeme getiren ve günlerdir bu meseleyi yazan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün de "Bir Nurcu"nun mektubunu yayınladı. 

Mektubu gönderen kişinin adı Yusuf Şenyer. Kendisinin "Okuyucu grubundan" olduğunu belirten Şenyer, "Yazınızda Atatürk’ün annesi hakkında çirkin şeyler söylediğini ifade ettiğiniz kişiyle ilgili olarak “Nurcuların Okuyucular kolundan bir adam...” demişsiniz. Üzüldüm. Ben de Nurcuların “Okuyucular” olarak isimlendirdiğiniz kolundanım. (Ya da öyle olduğumu sanıyorum). Ki Nurcuların en istikametli koludur. Sözünü ettiğiniz videoyu izlemedim. Kimdir, neler söylemiştir, bilmiyorum. Sadece sizin yazınızdan neler olduğunu öğrendim. O kişinin “Okuyucu” olduğunu belki kasten yazmadınız. O kişinin, o cemaate mensup olduğunu ifade etmek için böyle yazdınız. Ama bu genelleme beni (ve inanıyorum ki benim gibi düşünenleri) derinden üzdü. Bütün bir cemaati, grubu zan altında bıraktı. Bu cemaat hakkında fikir sahibi olmayanlara yanlış tanıtmış oldu. Hak etmediğimiz bir etiket yapıştırılmış oldu" dedi.

Şenyer, mektubunu şöyle sürdürdü:
"Halbuki üstadımız Bediüzzaman Said Nursi, ne kendi hayatında böyle bir tutum sergilemiş ne de talebelerine bunu yaptırmıştır. Bilakis, her daim milletin ve memleketin hassas noktalarını rencide etmekten, hatta bunları araştırmaktan ve zihnen bile meşgul olmaktan uzak durmaları konusunda ikaz etmiştir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum