'Atatürk olsa madalya takardı!'

'Atatürk olsa madalya takardı!'

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Albay Recep Gençoğlu için Ulusal Kanal, 'Atatürk zamanında böyle bir albaya madalya takılırdı' başlığında bir haber yaptı

RisaleHaber-Haber Merkezi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu için Ulusal Kanal, 'Atatürk zamanında böyle bir albaya madalya takılırdı' başlığında bir haber yaptı.

Haberde, Albay Gençoğlu'nun cemaat yurtlarını bastığı yer alırken, şu cümleler aktarıldı: "Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, 2004-2006 yılları arasında Düzce İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. Gençoğlu'nun başında bulunduğu jandarma ekipleri, İsmailağa Cemaati'ne yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda, İsmailağa Cemaati'ne ait yurtlara jandarma ekipleri tarafından baskınlar yapıldı. Sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı."

Gençoğlu'nun bir 'cemaat operasyonu' gerçekleştirdiği belirtilen haberin devamında şunlar yer aldı: "Erzincan'daki il jandarma komutanlığı döneminde de İsmailağa Cemaati'nin üzerine gitti. 23 Şubat 2009'da başlatılan operasyonda, 10'u kadın 29 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 9'u tutuklandı. İsmailağa Cemaati'ne ait olan ev, işyeri ve vakıf binalarına jandarma ekipleri tarafından baskınlar yapıldı. Cemaat operasyonu yöneten Gençoğlu, görev süresi dolunca Eskişehir'e tayin edildi."