‘Atatürk olmasaydı’ diye başlayan iğrenç cümleler

‘Atatürk olmasaydı’ diye başlayan iğrenç cümleler

Tanık, her sözüne "Atatürk" ile başlayanları eleştirdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Rota Haber yazarı Ünal Tanık, her sözüne "Atatürk" ile başlayanları eleştirdi. "Atatürk olmasaydı’ diye başlayan iğrenç cümleler" başlıklı yazısında 5816 syılı Atatürk'ü Koruma Kanunu'na da dikkat çekti.

Bütün ülkelerde istismar yapmak isteyenlerin genel kabul görmüş isimlerin arkasına sığındığını hatırlatan Tanık, "Hele bir de arkasına sığınılacak isim 5816 Sayılı Kanun ile korunuyorsa, istismarcının eline karşısında durulamayacak bir güç verir. Türkiye’de de maalesef, yasa ve ahlak dışı hareket etmek isteyenler hep Atatürk’ün arkasına sığındı" dedi.
 
1960, 1980 ve 28 Şubat darbecilerinin Atatürkkü gerekçelerinin bulunduğuna dikkat çeken Tanık, "Meclis Genel Kurulunda nezaketsizliği müseccel bir vekil kürsüye çıkıp zihinsel çarpıklığını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e kusarken de ağzında Atatürk vardı. Şu çirkin ve sahibine yakışır sözler, bu iğrenç adamın ağzından çıktı:Acaba Atatürk bu Cumhuriyet'i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?” Başta dedim ya, arkasına sığınılan isim, 60 yılı aşkın süreden bu yana en titizlikle uygulanan bir yasa ile korunuyor ise siz bu adama hak ettiği cevabı veremiyorsunuz. Vermek istediğiniz cevap boğazınızda düğümleniyor" şeklinde yazdı.
 
"Bu iğrenç adamlar, zihinsel çarpıklıklarına gidermek için her yerde karşınıza, “Atatürk olmasaydı” diye başlayan cümleler kurarak çıkıyor" ifadelerinin kullanan Tanık, "Eğer arkasına sığınacakları bir Atatürk olmasaydı bu insanlar bu terbiyesizliği kesinlikle yapamazlardı. Hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız